SAYA BOLEH SAJA NAK BAGI ALASAN – MUHAMMAD BAKHIT ZAINAL

 

Masa #lastimkk tempoh hari, saya boleh saja pilih untuk bagi alasan dan tidak hadir ke IMKK. Antara alasan yg sy boleh beri pada masa itu.

Isteri saya baru saja lepas pantang, anak tak sampai 2 bulan lagi dan masih menyusu badan, saya ada perniagaan yg perlu ditinggalkan sementara, Saya jauh di Perlis untuk ke lokasi IMKK, Saya tak berapa ada duit masa tu nak bergerak, saya malas nak travel jauh2 bawak beg besar bawak isteri bawak anak kecil dan macam-macam alasan lagi yg boleh sy berikan😭



Tapi syukur Alhamdulillah, saya & isteri memang dah nekad nak ubah hidup kami pada tahun 2019 secara total. Kami hadap apa saja cabaran yg datang, kami bulatkan hati, kami kuatkan semangat, kami nak fight habis-habisan💪 Saya taknak anak saya rasa hidup susah merempat macam saya dulu, saya taknak tengok keluarga kami hidup susah, kami nak bantu lebih ramai orang, kami nak betul-betul nakkkkkkkk apa yg kami nak!!!💪

 

Jadi kami tinggalkan perniagaan Kereta sewa kami sementara, kami bawak anak kecil kami naik bas,naik Train,naik Grab,sewa kereta,tumpang kereta orang,tumpang rumah orang dan kami remmmpuuuhhh apa saja! dan bersyukur sangat-sangat kami sampai ke #lastimkk dan berpeluang belajar dan betulkan diri kami dengan bimbingan Dr. Azizan Osman, Hj. Jerry dan semua sahabat-sahabat. Dapat ambil semangat dari Sahabat-sahabat Team #GreenMatrix dan Mentor kereta sewa kami Tuan Wahi Abd Rashid dan Puan Nurshirley Kamilia Abdullah..

Saya fokus bebetul masa #lastIMKK tu, Saya minta maaf pada Mak dan isteri saya, saya SWITCH sampai hilang suara saya sebab saya bagi ALL OUT! di #lastimkk tu, sebab saya memang nakkkkkkk ubah hidup sayaaaa! saya rasai perubahan diri dan energy sy semakin tinggi💪 saya semakin jelas dan sharp💪

Lepas habis je #lastimkk , saya tahu saya wajib hadir ke MMM Disember 2018, saya nak pergi SUPER SUPREME, saya bincang dengan isteri saya, mana kami nak cari 11k ??? kami takda duit 11k masa tu, tapi kami nekad kami nakkkkkk jugakkkkk.. kami nakkkk ubahhh hidupppp! Kami sign je borang tu dan bayar je dulu booking yg kami ada time tu.. lain kami serah pada Allah.. kami yakin Doc cakap sesungguhnya Allah bersama sangkaan hambanya.. kami yakin Allah akan hantar kami Super Supreme ke MMM💪

 

Dan syukur Alhamdulillah hari ini kami berjaya bayar full 11k untuk tiket Super Supreme ke MMM dan sekarang tunggu untuk dapat masuk dalam group MMM malam ni Doc ada Live Pre-View 💪💪💪

Siapa yg bagi?😭😭😭 Allah yg bagi😭😭😭 tiket kami ni freeeeeeeeeeee😭😭😭 Allah yg bagi😭😭😭Allah bagi SUPER SUPREME..

benar kata Doc, kita buat je tindakan, yg lain tu serah pada Allah s.w.t .. syukur Ya Allah..

Saya harap cerita saya ni dapat bagi inpirasi pada semua! Keep Fighting! jangan pernah mengalah💪 jika saya boleh.. semua orang boleh💪

Doakan saya sekeluarga ya, dan saya doakan anda semua yg baca tulisan ini KAYA dan BERJAYA!!!

jumpa di MMM ya 💪

 

Coretan
Muhammad Bakhit Zainal
Balkes Jamil
Licensee Green Matrix
My Campus Car Rental MCCR UITM Perlis

PS: Jangan lupa Like & Follow FB Page Green Matrix untuk promotion & offer. Terima Kasih

 

PERLUKAH JADI FOUNDER BARU AKAN KAYA?

KISAH KAT COLE

Kat Cole dilahirkan pada 18 Mac 1978 di Florida, Amerika Syarikat. Beliau merupakan anak sulung daripada 3 beradik. Pada usianya 9 tahun, ibunya telah bercerai dengan bapanya yang ada masalah ketagihan alkohol.

Selepas ibunya bercerai mereka hilang mata pencarian. Ibunya terpaksa bekerja untuk menyara kehidupan mereka 4 beranak. Bagi meringankan beban ibunya, beliau terpaksa bekerja sebagai tukang cuci dan jurujual pakaian di pasaraya selepas habis kelas.

Ketika beliau berumur 17 tahun beliau mula bekerja dengan sebuah restoran bernama Hooters. Beliau cuba belajar sebanyak mungkin bagaimana menguruskan sebuah restoran. Pada usianya 19 tahun beliau sudah boleh menguruskan sebuah restoran. Pemilik Hooters nampak potensinya dan memberi kepercayaan kepadanya untuk membantu Hooters mengembangkan perniagaan ke luar negara.

Hasil usahanya beliau telah membantu Hooters berkembang dari 100 restoran dengan pendapatan USD300 juta ke 500 restoran dengan pendapatan USD1 billion ke 33 buah negara. Pada usianya 26 tahun, beliau telah dilantik sebagai Timbalan Presiden untuk syarikat Hooters.

Pada tahun 2011, beliau dilantik sebagai Presiden untuk jenama Cinnabon. Dalam masa 3 tahun beliau telah membantu Cinnabon menjana pendapatan lebih USD 1 billion setahun. Pada tahun 2015 beliau dilantik menjadi Presiden Kumpulan Focus Brand yang juga memiliki jenama Cinnabon, Moe’s dan Auntie Anne’s.

Pada usianya 40 tahun beliau dilaporkan mempunyai kekayaan lebih USD100 juta. Kini beliau banyak terlibat dalam kerja-kerja kebajikan. Moralnya di sini bila korang dah pandai dalam satu-satu company, tak semestinya korang pergi buat company sama.

Agak-agak kalau Kat Cole ni buka restoran masa dia rasa dah pandai urus restoran, apa jadi pada dia masa ni? Saya tengok licensee Green Matrix yang rasa dah pandai buat bisnes kereta sewa dan buat brand sendiri majoriti dah jadi MOST WANTED. Mereka jadi macam tu sebab bila ada masalah, mereka lepas tangan dan melarikan diri. Buat bisnes sebenarnya bukan mengejar keuntungan semata-mata. Fokus membantu memudahkan hidup orang lain, baru berniaga berkat.

Apa yang kita boleh belajar dari Kat Cole?

Ditulis oleh Wahi Abd Rashid
FB Page Wahi Abd Rashid
Founder Green Matrix
Your Travel Solution

 

 

Hampir Putus Asa, Ditipu Staff

Dengarkan cerita saya tentang Licensee Green Matrix Miri, Tuan Khaidzir Abdul Kadir.  Beliau menyertai team Green Matrix dari tahun 2015. Hampir berputus asa dan nak berhenti dari bisnes yang baru dimulakan. Ditipu staff. Staff curi duit. Bermacam masalah yang beliau hadapi.

Jika perlukan kereta di mana sahaja anda berada di seluruh Malaysia, boleh layari www.gogreenmatrix.com
#GreenMatrix
#YourTravelSolution
#GreenMatrixYourTravelSpace
#TravelInnovator
#TouristWithFamily
#DontSpoilYourHoliday
#QuickEasySecure
#SaveTime
#TipTopService
#BookingLessThan5Mins
#NationWideSupport
#Full2FullFuel
#UCanTrustUs
#PeaceOfMind
#HassleFree
#Aim4ZeroComplain
#WeConnectHappiness
#Convenience
#YourSmartChoice
#YourOnlineCompanion
#WeRunOurBusinessWithSoul

Your Story is Our Story

Welcome to Green Matrix’s Story

How are you? Would you like to know our story about the struggles  how we started and grow Green Matrix? The tears of happiness, the tears of joy of our team and our client which is you.  Because of you, because of the team, we would love to share the story about our story as appreciation and to remind us to our Big Why, why we continuously with our mind and heart to make this company Green Matrix Your Travel Solution as live as your desire to have  a better, easier, faster service that you deserve.

We love to share contents some travel journals, experiences, interesting places about Malaysia and other countries as well, anything you need when you are in Malaysia, we would love to give a hand. So don’t worry when you are planning to visit Malaysia. You are welcome with all our heart.

Thank you,
Best Regards
Nurshirley Kamilia Abdullah
Co Founder Green Matrix