GOGREENMATRIX | HAPPY MOTHER’S DAY

GoGreenMatrix

To all the mothers out there, Happy Mother’s Day. If you have a cat in home, you may interesting modern cat furniture, The Refined Feline, cat tower.

You’re Loved,
You’re Appreciated,
You’re Remembered,

HAPPY MOTHER’S DAY

Need a car? We are your trusted one stop solution 24/7 online booking platform in Malaysia for car rental – GoGreenMatrix.com


#GoGreenMatrix
#OneStopSolution
#OnlineBookingPlatform
#YourTravelSolution
#LocalCompanyWithWorldClassServices

GOGREENMATRIX | TEMPAH AWAL UNTUK RAYA

Jangan menangis bucu katil kalau tak boleh balik raya sebab kereta dah habis hehehe…

Kepada pelanggan-pelanggan kami yang ingin pulang berhari raya dan perlukan servis kereta sewa pastikan buat tempahan awal ya. Tempah melalui link di bawah.

www.gogreenmatrix.com
www.gogreenmatrix.com
www.gogreenmatrix.com

Kami ada di seluruh Malaysia. Tempahan pada hari raya mesti 5 hari ke atas. Masukkan kod kupon DISCOUNTMYR10 untuk diskaun duit raya RM10. Harga bermula dari RM107 hingga RM997 ikut model kereta. Tempah awal ya.


#GoGreenMatrix
#OneStopSolution
#OnlineBookingPlatform
#YourTravelSolution
#LocalCompanyWithWorldClassServices


Lawati dan Likes FB Green Matrix

GOGREENMATRIX | I’M SORRY SIR..I SPEAK NO ENGELISH

PS: Don’t try to correct the spelling 😋

Elena (bukan nama sebenar) duduk termenung seketika menghadap laptop di meja kerjanya. Tangannya menggaru kepalanya yang tidak gatal. Sekali lagi matanya tertumpu pada email Contact Us yang baru diterima. Email dari Mat Saleh you you.

“I need one child car seat and one baby car seat during our rental” Tulis Mr Jansen (bukan nama sebenar) dari Netherlands

“Aish..ni aku lemah ni. Bahasa Inggeris aku ni dahlah ‘tahap gaban’, takut tak faham nanti Mr Jansen apa aku jawab”, bisik Elena sambil mengekek-ngekek kecil.

“Tapi..apa beza child car seat dengan baby car seat? Tak sama eh? Nak tanya bos ke tak? Tak pe tak pe..aku check dulu kat storage ada ke tak?”

Seketika kemudian…
“Yeay, ada child car seat dan baby car seat. Aku jawab je lah YES, OK, ONZZZ”

Di GoGreenMatrix, kami ada menyediakan perkhidmatan sewaan Car Seat untuk budak-budak dan juga bayi. Tak perlu angkut berat-berat naik kapal terbang.

“We care about your kids’ safety”

Tempah kereta anda dan keperluan anak-anak anda awal di www.gogreenmatrix.com

PS: Elena (Bukan nama sebenar) adalah salah seorang Team Green Matrix

Salam Hormat
Nurshirley Kamilia Abdullah
Co-Founder Green Matrix


#GoGreenMatrix
#OneStopSolution
#OnlineBookingPlatform
#YourTravelSolution
#LocalCompanyWithWorldClassServices

GOGREENMATRIX | CANGGIH NI BEB TAPI….

GOGREENMATRIX

“Aduh! aku dah terlewat ni. Harap-harap jalan tak jem”, bisik Cik Su (bukan nama sebenar) sambil berlari-lari anak ke tempat letak kereta. Pagi ini ada temujanji dengan client. Semalam Cik Su dah buat tempahan kereta sewa di satu apps yang sangat canggih. First impressionnya sangat WOW. Perkhidmatan layan diri

Sampai sahaja di tempat untuk mengambil kereta seperti yang tertera pada notification, Cik Su check sekali lagi. “Tempat ni dah betul dah. Tapi mana kereta?” kata Cik Su sambil menjengah ke sebelah hadapan. “Sejam lagi ada appointment. Malulah dengan client kalau lewat” Cik Su mengetap bibir

Cik Su cuba call Khidmat Pelanggan. Cik Su rasa nak menyumpah-nyumpah bila diberitahu kereta yang ditempah, penyewa terdahulu sambung sewa lagi. Cik Su turut dimaklumkan kalau masih nak kereta, beliau kena pergi ke satu lokasi yang lain untuk mengambil kereta lain sebagai ganti. Mahu tidak mahu, Cik Su terpaksa mencari alternatif lain untuk cepat sampai ke tempat temujanji dengan client agar tidak merosakkan reputasi syarikat.

Siapa pernah mengalami situasi seperti Cik Su?

Di GoGreenMatrix, Team Green Matrix menunggu pelanggan yang telah membuat tempahan lebih awal. Kami berusaha pastikan pelanggan mendapatkan kenderaan yang telah ditempah. Kalau tak nak susah-susah, Team Green Matrix boleh saja menghantar kereta terus ke depan pintu rumah anda. Senang bukan?

Tempah kereta anda awal di www.gogreenmatrix.com

Salam Hormat
Nurshirley Kamilia Abdullah
Co-Founder Green Matrix


#GoGreenMatrix
#OneStopSolution
#OnlineBookingPlatform
#YourTravelSolution
#LocalCompanyWithWorldClassServices

GOGREENMATRIX | NAK BAGI ORANG MATI KATAK KE?

GOGREENMATRIX

Throwback beberapa tahun yang lalu..

Tuan Abdullah (Bukan nama sebenar) dah bertahun-tahun merantau demi kerjaya. Tak lama lagi beliau sekeluarga akan pulang ke kampung halaman sempena hari raya Aildilfitri. Dah bertahun beliau bekerja di Qatar, baru tahun ini berkesempatan pulang ke kampung halaman.

Tuan Abdullah terlupa bahawa di Malaysia sudah tidak mempunyai kenderaan peribadi lagi setelah dijual sebelum berhijrah ke Qatar. 3 hari sebelum sampai ke Malaysia baru beliau tersedar. Beliau cuba mencari kereta sewa di persekitaran negeri kelahiran beliau. Semua kereta sudah habis licin ditempah lebih awal katanya. Beliau juga membuat tempahan dengan Green Matrix tetapi malangnya Green Matrix juga sudah fully booked.

Atas belas kasihan, Green Matrix cuba usahakan cari kereta untuk membantu Tuan Abdullah mendapatkan kenderaan untuk kegunaan di hari raya melawat sanak saudara. Akhirnya terdapat satu yang memenuhi spesifikasi Tuan Abdullah sekeluarga, tetapi kereta tersebut milik supplier luar bukan Green Matrix. Oleh kerana perbezaan standard polisi, supplier luar tersebut meminta Green Matrix membayar full terlebih dahulu sebelum kereta dihantar kepada pelanggan. Maka pembayaran pun dibuat.

Alangkah mengecewakan, bila kereta diterima dari supplier, Team Green Matrix mendapati kereta tersebut telah tamat tempoh insuran dan roadtax. Gila ke apa? Kalau apa-apa terjadi kepada pelanggan, tidakkah ada rasa bersalah? Atas rasa tanggungjawab, Team Green Matrix mengambil inisiatif untuk mencari kereta yang lain dengan secepat mungkin. Walaupun Green Matrix kerugian telah membayar dua kenderaan kepada supplier yang berbeza untuk satu tempahan, Green Matrix tidak akan melepaskan tanggungjawab begitu sahaja. Keselamatan pelanggan adalah keutamaan kami. Betapa pentingnya kejujuran dalam bisnes. Buat supplier tersebut, itulah pertama dan terakhir untuk kita berurusan.

Di GoGreenMatrix, kami menjamin kereta yang disediakan berada di dalam keadaan yang tip top, bersih dan selamat. Keutamaan anda adalah keutamaan kami.

Tempah awal di www.gogreenmatrix.com. Bantu kami untuk bantu anda menyediakan keperluan anda lebih awal supaya semuanya berjalan lancar.

Salam Hormat
Nurshirley Kamilia Abdullah
Co-Founder Green Matrix

#GoGreenMatrix
#OneStopSolution
#OnlineBookingPlatform
#YourTravelSolution
#LocalCompanyWithWorldClassServices

Buat tempahan di www.gogreenmatrix.com

GOGREENMATRIX | DAPAT KERETA TINGKAP BERBALUT PLASTIK

“Tuan Wahi, ada kereta tak untuk disewa? Saya dapat nombor tuan dari kawan yang pernah sewa”, bunyi sms yang baru sampai kat telefon bimbit. Tengok email pelanggan tersebut bukan calang-calang juga. Staff syarikat korporat. Setelah tempahan diselesaikan, tunggu masa penghantaran kenderaan kepada pelanggan tersebut sahaja lagi.

Tiba hari penghantaran seperti yang tertera dalam tempahan, dilihat pelanggan membawa banyak barang yang bukan seperti beg pakaian biasa. Tangan di sebelahnya memegang safety helmet berwarna putih. Kawan-kawannya yang seramai tiga orang yang lain pun memegang safety helmet berwarna kuning.

Cerita punya cerita sambil isi borang sewa, Tuan Taufiq (bukan nama sebenar) buka mulut. Sebelum ni mereka sudah menyewa dengan sebuah syarikat yang lain. Bila ditanya, kenapa nak tukar kepada Green Matrix? Ini jawapan beliau. “Kami dapat kereta yang keadaannya tak memuaskan. Screen belakang pecah tapi dibalut plastik sahaja. Kami banyak bawa equipment berharga ratusan ribu kot. Takut barang hilang ketika disimpan di dalam kereta semasa kat site atau mana-mana kami singgah. Aircond pun tak berfungsi. Tingkap depan tak boleh diturunkan. Satu lagi sewa berdasarkan harga harian. Macam kami, kami tak tahu bila kerja akan habis. So bila extent, extent based on harga harian. Matilah nak sewa berbulan-bulan sambung pakai rate harian.”

Di GoGreenMatrix, kami menjamin kereta yang disediakan berada di dalam keadaan yang tip top, bersih dan selamat. Kami memahami para pelanggan kami perlukan keselamatan untuk barang-barang peribadi mereka seperti laptop dan macam-macam peralatan yang berharga. Kami juga memahami kos yang ditanggung oleh syarikat korporat bila ada kerja-kerja belum siap yang memerlukan untuk extent sewa. Kami boleh bantu syarikat korporat mengurangkan kos sewa harian dengan flat rate yang berpatutan.

Tempah awal di www.gogreenmatrix.com. Bagi syarikat korporat, boleh hubungi kami melalui email enquiry@gogreenmatrix.com

Salam Hormat
Nurshirley Kamilia Abdullah
Co-Founder Green Matrix


#GoGreenMatrix
#OneStopSolution
#YourTravelSolution
#LocalCompanyWithWorldClassServices

GOGREENMATRIX | TOLAK VAN TAK ADA MINYAK SEJAUH 2KM

“Jem kreng gini”, kata En Ahmad (Bukan nama sebenar) sambil menolak bontot van tersebut sekuat tenaga yang mungkin

En Ahmad berhenti seketika sambil mengelap peluh jantan yang menitis di dahinya dengan lengan sadonya. Adiknya Aiman, 19 tahun yang agak kurus keding itu masih sama-sama berusaha menolak van yang telah mati tengah jalan tadi kerana kehabisan minyak.

Sekali sekala dahi En Ahmad berkerut. Kerisauannya tertumpu pada ibu dan ayah yang sudah dimamah usia dan tak mampu berjalan jauh yang ditinggalkan sementara di tempat van tetiba berhenti tadi kerana kehabisan minyak. Teringat muka isteri yang membawa baby Adam yang baru berusia 5 bulan dan anak-anak mereka Adif 5 tahun dan Mia 3 tahun menunggu bersama-sama ibu dan ayah di bawah matahari terik. “Uhh..bala apakah ini”, bisiknya dalam hati. “Datang sini nak gembira bawa ibu dan ayah, anak bini, bukan nak tolak van tak ada minyak ni. Owner pula tak angkat call. Time-time ni tak ada pula kereta ke teksi ke nak lalu lalang minta tolong. Nasib siang hari, terkena malam macam mana?

En Ahmad first time datang ke tempat percutian ini. Beliau tidak biasa di manakah stesen minyak terdekat. Dia telah menyewa sebuah van untuk membawa ibu dan ayah, anak bini dan adik-adik berjalan-jalan. Ketika van tersebut dihantar kepada beliau, van tersebut pula tiada minyak disediakan oleh pengusaha yang dia berurusan. Masa start enjin je, lampu minyak dah kelip-kelip merah minta nyawa.

Apakah kesudahan cerita En Ahmad dan keluarga? Kalau berlaku pada anda, apakah yang anda akan buat?

Di GoGreenMatrix, polisi kami adalah “Full to Full Fuel”. Kami isi minyak penuh agar tidak menyusahkan pelanggan yang tidak biasa di sesuatu tempat yang baru dan terkial-kial mencari stesen minyak terdekat. Kami nak anda gembira. Kami tak nak anda sengsara. Kami yakin dan percaya pelanggan akan pulangkan dalam keadaan minyak penuh juga. GoGreenMatrix mudahkan pelanggan, pelanggan pasti akan mudahkan Team GoGreenMatrix.

Kepakaran kami adalah membantu pelanggan menyediakan perkhidmatan kereta sewa yang dijamin tip top, bersih dan selamat agar dapat sampai ke destinasi dengan hati yang gembira.

Tempah awal di www.gogreenmatrix.com supaya percutian anda semua berjalan lancar dan gembira. Terima kasih

Salam Hormat
Nurshirley Kamilia Abdullah
Co-Founder Green Matrix

#GoGreenMatrix 
#OneStopSolution
#OnlineBookingPlatform
#YourTravelSolution
#LocalCompanyWithWorldClassServices

GOGREENMATRIX | SEKELUARGA PERGI VACATION NAK BERGEMBIRA, BUKAN NAK TAMBAH STRESS

Hari ini, Mr Lee sekeluarga sangat gembira. Beliau, isteri, Evelyn dan tiga orang anak perempuan mereka iaitu Ellie 11, Emily 9 dan Eva 7 tahun akan bercuti di satu tempat yang sangat popular di Malaysia. Mereka berasal dari Singapura. Segala perancangan dan senarai semak dah dibuat 2 bulan awal lagi kerana isteri Mr Lee, Evelyn adalah sangat teliti orangnya. Evelyn mengimpikan percutian kali ini adalah percutian yang paling menggembirakan bagi mereka sekeluarga. Hotel sudah ditempah awal. Kereta sewa pun sudah sebulan lebih awal kerana bimbang minggu tersebut adalah minggu perayaan. Dan macam-macam lagi yang sudah ditempah.

Ketika sampai di lokasi tersebut, terlebih dahulu Mr Lee nak mendapatkan kereta sewa seperti yang tertera di baucar tempahan. Alangkah kecewanya Mr Lee, pihak yang menguruskan kereta sewa yang telah ditempah tidak mahu menyediakan kereta seperti di dalam baucar. Entah di mana silapnya komunikasi antara mereka sebelum itu, pihak tersebut meminta deposit secara kad kredit sebanyak RM1000 dan jika nak kereta sewa tersebut. Bayaran sewaan selama 4 hari pun perlu dibayar menggunakan kad kredit. Selain kad kredit tidak diterima. Malangnya, Mr Lee tidak mempunyai kad kredit. Walau bagaimanapun Mr Lee dah menyediakan duit tunai ataupun kad debit sahaja. Beliau sanggup membayar deposit dan semua bayaran menggunakan tunai. Tapi tetap tidak diterima. Mr Lee dan Evelyn sangat kecewa. Evelyn dan anak-anak sudah kepenatan menunggu.

Mr Lee cuba mencari jalan lain. Beliau cuba mencari pengusaha kereta sewa yang lain tapi malangnya semua kenderaan telah habis sempena musim perayaan dan cuti sekolah.

Apakah kesudahan cerita Mr Lee sekeluarga? Percutian yang sepatutnya gembira, tapi bertukar jadi stress

Di GoGreenMatrix, kami tak akan biarkan pelanggan stress. Kami ada pertimbangan dan fleksibel menerima bayaran dalam pelbagai channel sama ada tunai atau kad kredit. Kami pastikan pelanggan mendapatkan apa yang telah ditempah

Kepakaran kami adalah membantu pelanggan menyediakan perkhidmatan kereta sewa yang dijamin tip top, bersih dan selamat agar dapat sampai ke destinasi dengan hati yang gembira.

Tempah awal di www.gogreenmatrix.com supaya percutian anda semua berjalan lancar dan gembira.

Raya dah dekat. Jangan biarkan tragedi Mr Lee berulang lagi

PS: Cerita berlaku di depan mata dan diceritakan semula. Bukan nama sebenar untuk menjaga privacy. Cuma sayang Green Matrix tak dapat tolong sebab kereta semua fully booked pada musim perayaan ketika itu. Walau apapun Green Matrix tetap tolong kenalkan beliau dengan pengusaha yang masih ada kereta available.

Boleh layan video GoGreenMatrix. Terima kasih

www.gogreenmatrix.com

#GoGreenMatrix 
#OneStopSolution
#OnlineBookingPlatform
#YourTravelSolution
#LocalCompanyWithWorldClassServices