GOGREENMATRIX | HAPPY MOTHER’S DAY

GoGreenMatrix

To all the mothers out there, Happy Mother’s Day

You’re Loved,
You’re Appreciated,
You’re Remembered,

HAPPY MOTHER’S DAY

Need a car? We are your trusted one stop solution 24/7 online booking platform in Malaysia for car rental – GoGreenMatrix.com


#GoGreenMatrix
#OneStopSolution
#OnlineBookingPlatform
#YourTravelSolution
#LocalCompanyWithWorldClassServices

GOGREENMATRIX | TEMPAH AWAL UNTUK RAYA

Jangan menangis bucu katil kalau tak boleh balik raya sebab kereta dah habis hehehe…

Kepada pelanggan-pelanggan kami yang ingin pulang berhari raya dan perlukan servis kereta sewa pastikan buat tempahan awal ya. Tempah melalui link di bawah.

www.gogreenmatrix.com
www.gogreenmatrix.com
www.gogreenmatrix.com

Kami ada di seluruh Malaysia. Tempahan pada hari raya mesti 5 hari ke atas. Masukkan kod kupon DISCOUNTMYR10 untuk diskaun duit raya RM10. Harga bermula dari RM107 hingga RM997 ikut model kereta. Tempah awal ya.


#GoGreenMatrix
#OneStopSolution
#OnlineBookingPlatform
#YourTravelSolution
#LocalCompanyWithWorldClassServices


Lawati dan Likes FB Green Matrix

GOGREENMATRIX | SELAMAT MENYAMBUT RAMADAN YANG MULIA

GOGREENMATRIX

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua,

Selamat Menyambut Ramadan kepada tuan/puan dan keluarga yang beragama Islam. Green Matrix harap Ramadan kali ini diberkati dan dirahmati dengan pahala yang berganda-ganda dan kita semua berlumba-lumba melakukan kebaikan di bulan yang mulia ini.

Green Matrix juga mendoakan agar Ramadan kali ini memberi inspirasi kepada tuan/puan dengan semangat dan momentum yang tinggi untuk terus menghadapi setiap cabaran dalam kehidupan dan juga bisnes.

Bagi membantu tuan/puan menjadualkan dan menyeimbangkan aktiviti harian dan juga amal ibadat tuan/puan, berikut adalah Pelan Ramadan yang boleh dimuat turun secara percuma dari Islamic Relief Canada.

Kepada semua yang bukan beragama Islam, Green Matrix mendoakan semoga kehidupan harian dan bisnes tuan/puan berjalan dengan lancar dan dipermudahkan.

Sekian.

Terima Kasih.

Salam Sejahtera,
GreenQ Green Matrix


Nak sewa kereta seluruh Malaysia dan Brunei? www.GoGreenMatrix.com

GOGREENMATRIX | RAMADAN IS COMING

Ramadan is a month of opportunity to gain more spiritual rewards for our muslim friends all over the world while still doing daily routine.

Let’s us embrace the differences.

Green Matrix is still open during Ramadan as usual.
Need a car? We are your trusted one stop solution 24/7 online booking platform in Malaysia for car rental – GoGreenMatrix.com


#GoGreenMatrix
#OneStopSolution
#OnlineBookingPlatform
#YourTravelSolution
#LocalCompanyWithWorldClassServices

GOGREENMATRIX | I’M SORRY SIR..I SPEAK NO ENGELISH

PS: Don’t try to correct the spelling 😋

Elena (bukan nama sebenar) duduk termenung seketika menghadap laptop di meja kerjanya. Tangannya menggaru kepalanya yang tidak gatal. Sekali lagi matanya tertumpu pada email Contact Us yang baru diterima. Email dari Mat Saleh you you.

“I need one child car seat and one baby car seat during our rental” Tulis Mr Jansen (bukan nama sebenar) dari Netherlands

“Aish..ni aku lemah ni. Bahasa Inggeris aku ni dahlah ‘tahap gaban’, takut tak faham nanti Mr Jansen apa aku jawab”, bisik Elena sambil mengekek-ngekek kecil.

“Tapi..apa beza child car seat dengan baby car seat? Tak sama eh? Nak tanya bos ke tak? Tak pe tak pe..aku check dulu kat storage ada ke tak?”

Seketika kemudian…
“Yeay, ada child car seat dan baby car seat. Aku jawab je lah YES, OK, ONZZZ”

Di GoGreenMatrix, kami ada menyediakan perkhidmatan sewaan Car Seat untuk budak-budak dan juga bayi. Tak perlu angkut berat-berat naik kapal terbang.

“We care about your kids’ safety”

Tempah kereta anda dan keperluan anak-anak anda awal di www.gogreenmatrix.com

PS: Elena (Bukan nama sebenar) adalah salah seorang Team Green Matrix

Salam Hormat
Nurshirley Kamilia Abdullah
Co-Founder Green Matrix


#GoGreenMatrix
#OneStopSolution
#OnlineBookingPlatform
#YourTravelSolution
#LocalCompanyWithWorldClassServices

GOGREENMATRIX | SETIAKU HANYA UNTUKMU…

HAPPY CLIENTS

Angin bayu membawa diriku
Sepintas lalu ku terkenangkanmu
Memori silam meresap malam
Kenangan bersama tersimpan selamanya

Walaupun jauh pandangan mata
Kuyakin kau kan tetap setia
Begitulah ku jua
Keikhlasan di jiwa
Dan cintaku hanyalah
Untukmu

Lagu Kumpulan Feminin sedang berkumandang di radio. Aku turut menyanyi sekuat hati menyumbangkan suara yang tak kurang sumbangnya itu. Sambil tersenyum simpul. Aku bersenandung lagi. Kedua-dua belah jariku mengetuk-ngetuk stereng sambil menunggu lampu isyarat bertukar hijau.

Hari ini aku sangat berpuas hati. Pagi tadi aku mendapat panggilan dari Mr Dave (bukan nama sebenar). Mr Dave adalah pelanggan yang pernah menyewa beberapa kali dulu. Tapi dah agak sekian lama beliau tak sewa sehinggalah hari ini. Terkejut beruk juga bila Mr Dave call nak sewa kereta. Ingatkan dah merajuk.

Bila buat penghantaran tengahari tadi, Mr Dave berkata, “Saya hanya nak sewa dengan you saja tau. Tak mahu sewa dengan orang lain. Kereta you bersih. Mak saya suka”. Aku tersenyum. Lain macam je bunyi ayat Mr Dave ini. Macam ada terkena isu tak berpuas hati je dengan syarikat lain.

Di GoGreenMatrix, kami menjamin kereta yang disediakan berada di dalam keadaan yang tip top, bersih dan selamat. Keselesaan anda dan keluarga adalah keutamaan Green Matrix.

Tempah kereta anda awal di www.gogreenmatrix.com

PS: Aku adalah bukan aku. Aku adalah salah seorang Team Licensee Green Matrix

Salam Hormat
Nurshirley Kamilia Abdullah
Co-Founder Green Matrix

#GoGreenMatrix
#OneStopSolution
#OnlineBookingPlatform
#YourTravelSolution
#LocalCompanyWithWorldClassServices

GOGREENMATRIX | CANGGIH NI BEB TAPI….

GOGREENMATRIX

“Aduh! aku dah terlewat ni. Harap-harap jalan tak jem”, bisik Cik Su (bukan nama sebenar) sambil berlari-lari anak ke tempat letak kereta. Pagi ini ada temujanji dengan client. Semalam Cik Su dah buat tempahan kereta sewa di satu apps yang sangat canggih. First impressionnya sangat WOW. Perkhidmatan layan diri

Sampai sahaja di tempat untuk mengambil kereta seperti yang tertera pada notification, Cik Su check sekali lagi. “Tempat ni dah betul dah. Tapi mana kereta?” kata Cik Su sambil menjengah ke sebelah hadapan. “Sejam lagi ada appointment. Malulah dengan client kalau lewat” Cik Su mengetap bibir

Cik Su cuba call Khidmat Pelanggan. Cik Su rasa nak menyumpah-nyumpah bila diberitahu kereta yang ditempah, penyewa terdahulu sambung sewa lagi. Cik Su turut dimaklumkan kalau masih nak kereta, beliau kena pergi ke satu lokasi yang lain untuk mengambil kereta lain sebagai ganti. Mahu tidak mahu, Cik Su terpaksa mencari alternatif lain untuk cepat sampai ke tempat temujanji dengan client agar tidak merosakkan reputasi syarikat.

Siapa pernah mengalami situasi seperti Cik Su?

Di GoGreenMatrix, Team Green Matrix menunggu pelanggan yang telah membuat tempahan lebih awal. Kami berusaha pastikan pelanggan mendapatkan kenderaan yang telah ditempah. Kalau tak nak susah-susah, Team Green Matrix boleh saja menghantar kereta terus ke depan pintu rumah anda. Senang bukan?

Tempah kereta anda awal di www.gogreenmatrix.com

Salam Hormat
Nurshirley Kamilia Abdullah
Co-Founder Green Matrix


#GoGreenMatrix
#OneStopSolution
#OnlineBookingPlatform
#YourTravelSolution
#LocalCompanyWithWorldClassServices

GOGREENMATRIX | NAK BAGI ORANG MATI KATAK KE?

GOGREENMATRIX

Throwback beberapa tahun yang lalu..

Tuan Abdullah (Bukan nama sebenar) dah bertahun-tahun merantau demi kerjaya. Tak lama lagi beliau sekeluarga akan pulang ke kampung halaman sempena hari raya Aildilfitri. Dah bertahun beliau bekerja di Qatar, baru tahun ini berkesempatan pulang ke kampung halaman.

Tuan Abdullah terlupa bahawa di Malaysia sudah tidak mempunyai kenderaan peribadi lagi setelah dijual sebelum berhijrah ke Qatar. 3 hari sebelum sampai ke Malaysia baru beliau tersedar. Beliau cuba mencari kereta sewa di persekitaran negeri kelahiran beliau. Semua kereta sudah habis licin ditempah lebih awal katanya. Beliau juga membuat tempahan dengan Green Matrix tetapi malangnya Green Matrix juga sudah fully booked.

Atas belas kasihan, Green Matrix cuba usahakan cari kereta untuk membantu Tuan Abdullah mendapatkan kenderaan untuk kegunaan di hari raya melawat sanak saudara. Akhirnya terdapat satu yang memenuhi spesifikasi Tuan Abdullah sekeluarga, tetapi kereta tersebut milik supplier luar bukan Green Matrix. Oleh kerana perbezaan standard polisi, supplier luar tersebut meminta Green Matrix membayar full terlebih dahulu sebelum kereta dihantar kepada pelanggan. Maka pembayaran pun dibuat.

Alangkah mengecewakan, bila kereta diterima dari supplier, Team Green Matrix mendapati kereta tersebut telah tamat tempoh insuran dan roadtax. Gila ke apa? Kalau apa-apa terjadi kepada pelanggan, tidakkah ada rasa bersalah? Atas rasa tanggungjawab, Team Green Matrix mengambil inisiatif untuk mencari kereta yang lain dengan secepat mungkin. Walaupun Green Matrix kerugian telah membayar dua kenderaan kepada supplier yang berbeza untuk satu tempahan, Green Matrix tidak akan melepaskan tanggungjawab begitu sahaja. Keselamatan pelanggan adalah keutamaan kami. Betapa pentingnya kejujuran dalam bisnes. Buat supplier tersebut, itulah pertama dan terakhir untuk kita berurusan.

Di GoGreenMatrix, kami menjamin kereta yang disediakan berada di dalam keadaan yang tip top, bersih dan selamat. Keutamaan anda adalah keutamaan kami.

Tempah awal di www.gogreenmatrix.com. Bantu kami untuk bantu anda menyediakan keperluan anda lebih awal supaya semuanya berjalan lancar.

Salam Hormat
Nurshirley Kamilia Abdullah
Co-Founder Green Matrix

#GoGreenMatrix
#OneStopSolution
#OnlineBookingPlatform
#YourTravelSolution
#LocalCompanyWithWorldClassServices

Buat tempahan di www.gogreenmatrix.com